Reskillprogram – Bussförare

Nobina

Enligt Transportföretagens rapport saknas över 4 100 bussförare, och bara i Stockholm saknas det 1 400 bussförare. Mer finns att läsa i Transportföretagens rapport ”Tempen på bussbranschen”

Med sina 13 000 medarbetare i fyra länder är Nobina Nordens största företag inom kollektivtrafiken. Varje dag, året runt, väljer en miljon människor att resa mer hållbart med dem. Från norr till söder, i stadsmiljö och på landsbygden. Till nästa hållplats, eller hela vägen hem. Tillsammans med sina resenärer och uppdragsgivare är de stora nog att göra skillnad, på riktigt. Läs mer om Nobina på www.nobina.se.

Vill du bli vår kollega?
Som bussförare har du ett mycket viktigt, ansvarfullt och flexibelt arbete. Du förflyttar massor med människor dagligen till arbete, skola eller kanske till en kär vän. Med god service och på ett trafiksäkert sätt bidrar du till att förflytta samhället varje dag. Våra resenärer ska känna sig välkomna, trygga, informerade och kunna lita på att de reser hållbart med dig som förare. Som kollega på Nobina är du respektfull, bryr dig om andra och tar ansvar för ditt uppdrag och bidrar på så sätt till en god arbetsmiljö.

Nobinas målsättning är att efter utbildningen erbjuda en trygg anställning, i ett samhällsviktigt uppdrag, opåverkat av konjunkturläget. Busstrafiken går dygnet runt, året om och det innebär att arbetstiderna kan variera över dygnet.

Nobina vet att mångfald och inkludering berikar både individer, grupper och de som företag. Allas samlade erfarenheter är viktiga för att de som jobbar på Nobina, likväl som samhället runt omkring dem, ska kunna växa och utvecklas på bästa möjliga sätt. På Nobina finns stora möjligheter till utveckling inom företaget då alla olika kompetenser behövs.

Efter slutfört och godkänt matchningsprogram till bussförare är målsättningen att Nobina ska erbjuda provanställning på heltid. Lön enligt kollektivavtal.

Rekryteringsprocessen till utbildningen
Innan du antas till utbildningen kommer du att bli inbjuden till en intervju av rekryterande företag samt genomgå några enkla tester för att säkerställa dina förutsättningar att klara av yrket på ett bra sätt. Därefter sker den formella antagningen/bokningen till utbildningen.

Transport

Reskillprogram – Bussförare

Öppen för anmälan

Omfattning: 13 veckor

Studietakt: 100%

Studieort: Stockholm, Malmö, Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Trollhättan, Vänersborg, Borås, Lidköping, Skövde, Nyköping, Linköping, Sundsvall, Örnsköldsvik, Piteå

Kursstart: Löpande intag

Utbildningsarrangör: Nobina

Pris: 60 000 sek exkl. moms

Till Intresseanmälanarrow_forward

Förkunskapskrav
Svenskt B-körkort.
Behärska svenska i tal och skrift.

Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som vill jobba med service och samhällsnytta! Kollektivtrafiken växer ständigt och behovet av nya medarbetare är stort. Här erbjuds trygga anställningar i en bransch oberoende av konjunkturen. Bussföraryrket passar dig som kan arbeta självständigt, vill ge service och på ett trafiksäkert och miljömedvetet sätt hjälpa människor att förflytta sig i sin vardag.

Inför programmet
Inför programmet sker en rekryteringsprocess med olika tester innan man kan antas till programmet. Allt för att en rekrytering ska vara möjlig direkt efter avslutad utbildning.

Omfattning
Utbildningen genomförs under 13 veckor med en studietakt om 100%, d.v.s. motsvarande en heltidsanställning. Undervisning sker fysiskt på plats i klassrum och buss. Hemstudier kan förekomma.

Innehåll
Utbildningen ger behörighet att framföra buss i linjetrafik – D-teori och körprov samt Yrkeskompetensbevis (YKB). I priset ingår upp till två teoriprov resp. två körprov.

Upplägg
Utbildningen är lärarledd i klassrum, varvat med körträning i buss.

Plats
Nobinas bussdepå
Energivägen 4 i Tyresö

 

Intresseanmälan

*” anger obligatoriska fält

Skriv den ort Du är intresserad av. Vilka orter som utbildningarna erbjuds på framgår i respektive utbildning. De utbildningar som erbjuds på Distans behöver du inte skriva något.
Godkända filtyper: pdf, Max filstorlek: 1 MB.