Reskillprogram – Dataspelsprogrammerare

Avalanche, Embark Studios, DICE, King, Liquid Swords mfl

Bli en del av framgångshistorien: Spelbranschen
Vill du arbeta i en av världens mest eftertraktade branscher? Spelindustrin har sedan 2017* befunnit sig under enormt stark tillväxt, något som lett till stor kompetensbrist inom branschen. Tusentals personer med rätt kompetens behövs framåt för att säkra upp för framtida spelutveckling. Enligt den svenska Dataspelsbranschen kommer spelindustrin bara i Sverige att sakna så många som 25 000 medarbete år 2031. För dig som vill ta klivet in och börja arbeta med spelutveckling innebär detta så klart fantastiska möjligheter.

Anslutna arbetsgivare till detta program med rekryteringsbehov är Avalanche, Embark Studios, DICE, King, Liquid Swords, mfl

Om utbildningsprogrammet
Har du en bakgrund som programmerare och önskar ta steget in i den expansiva spelbranschen? Då har du nu möjlighet att bygga på dina programmeringskunskaper genom att inrikta dig mot spelprogrammering.

Utbildningsprogrammet riktar sig till dig som redan har en bakgrund som programmerare. Du kommer under fyra månader att studera med en studietakt på 100%, d.v.s. desamma som en heltidsanställning. Undervisning sker dock digitalt/online, vilket skapar en flexibilitet för dig under studietiden.

Innehåll
Här nedan ser du vilka delmoment som ingår i utbildningsprogrammet.

Delmoment
C++
AI
Mjukvaruutveckling
Nätverksprogrammering
Grafikprogrammering

Antagningsprocess till utbildningen
Innan du antas till utbildningsprogrammet kommer utbildningsleverantören, The Game Assembly validera dina kunskaper och erfarenheter för att säkerställa att dina förutsättningar för att klara av utbildningsprogrammet och yrket på bästa möjliga sätt. Därefter sker den formella antagningen/bokningen till utbildningen.

Under utbildningen sätter rekryteringsprocessen igång där du får träffa och få möjlighet till intervjuer hos företag med rekryteringsbehov. Vårat mål är att du ska erbjudas jobb i direkt anslutning till att du klarat av och slutfört utbildningen.

Har du några frågor kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Data/IT

Reskillprogram – Dataspelsprogrammerare

Öppen för anmälan

Omfattning: 4 månader

Studietakt: 100%

Studieort: Distansutbildning

Kursstart: Kommer snart

Utbildningsarrangör: The Game Assembly

Pris: 56 000 kronor, exklusive moms

Till Intresseanmälanarrow_forward

Varför ska du satsa på spelbranschen?

Fler spelprogrammerare behövs!
Spelprogrammering är en spännande och utmanande karriär där du kombinerar kreativitet med teknisk skicklighet för att skapa underhållande spelupplevelser för människor. Du befinner dig mitt i tech-utvecklingens centrum samtidigt som dina programmeringskunskaper skapar användarupplevelser utöver det vanliga.

Som spelprogrammerare är du spindeln i nätet för varje studio. Du kommer vara en viktig del av spelutveckling med stora möjligheter till att vidareutvecklas, både professionellt och personligt. Du kan även specialisera dig och arbeta mer som gameplay-programmerare, nätverks-, tools-, eller tech- programmerare.

Med världen som arbetsplats
Spelbranschen i Sverige går starkt. En bidragande faktor till det är att Sverige är hem för flera stora studios som är skapare bakom några av världens mest kända spel. Eftersom många av dessa spelstudior inte bara har kontor i Sverige, utan i flera länder, ges du stora möjligheter att arbeta utomlands om du så önskar. Många spelstudios har också mycket attraktiva kompensationspaket och friskvårdslösningar.

  • Branschen är en starkt drivande kraft inom tech-utveckling
  • En kreativ miljö med stora utvecklingsmöjligheter
  • Spelbranschen räknas bli Sveriges största export
  • Schyssta arbetsvillkor
  • Bra karriärsmöjligheter i en expansiv bransch
  • Personlig utveckling genom ständigt nya utmaningar
Dataspelsprogrammerare

Intresseanmälan

*” anger obligatoriska fält

Skriv den ort Du är intresserad av. Vilka orter som utbildningarna erbjuds på framgår i respektive utbildning. De utbildningar som erbjuds på Distans behöver du inte skriva något.
Godkända filtyper: pdf, Max filstorlek: 1 MB.