Reskillprogram – Cybersecurity Analyst

Volvo

Bli en del av framgångshistorien: IT-branschen

OBS! Denna utbildning håller på att planeras och alla detaljer som exakt pris, längd, innehåll är inte helt klart. Alla detaljer är planerade vara på plats senast 9/2. Men anmäl gärna ditt intresse i Intresseanmälan nedan om du finner nedan beskrivning intressant. Din anmälan är inte bindande!

Att välja en karriär inom IT-branschen är att ta ett steg in i en värld av oändliga möjligheter. Den teknologiska utvecklingen går snabbt framåt och IT-sektorn ligger i framkant av denna utveckling, vilket innebär att man som yrkesverksam inom IT ständigt lär sig, växer och utvecklas.

Genom att bli en del av IT-branschen kan man inte bara forma sin egen framtid utan också vara med och forma hela världens framtid. Man blir en del av en bransch som inte bara driver den tekniska utvecklingen framåt utan också har potential att förbättra liv och samhällen över hela världen.

Fler säkerhetstekniker behövs!
I den snabbt föränderliga teknologiska världen vi lever i är behovet av IT-säkerhetstekniker mer påtagligt än någonsin tidigare. Med cyberhot som ständigt utvecklas och blir allt mer sofistikerade, är dessa experter kritiska för att försvara känslig information och system mot intrång och attacker. Samtidigt innebär den växande mängden uppkopplade enheter genom Internet of Things (IoT) att varje ny enhet lägger till ytterligare en potentiell vektor för säkerhetsbrister.

Att hålla jämna steg med snabba teknologiska förändringar och utvecklingen av nya säkerhetshot är en ständig kamp, och en som IT-säkerhetsteknikerna är i frontlinjen för. Det är tydligt att en robust och välutbildad styrka av IT-säkerhetstekniker är avgörande, inte bara för enskilda företags överlevnad, utan för nationell och global säkerhet i vår digitalt sammanlänkade värld.

Med världen som arbetsplats
Att ha världen som arbetsplats är en realitet för många IT-säkerhetstekniker. I den digitalt sammanflätade eran möjliggörs arbete från praktiskt taget var som helst, vilket är en betydande fördel för säkerhetsexperter. Fjärranslutningar och molntjänster har eliminerat behovet av att vara fysiskt närvarande i en kontorsmiljö, vilket innebär att säkerhetstekniker kan utföra sina uppgifter oavsett geografisk plats.

Varför ska du satsa på IT-branschen?
1. Ständig efterfrågan på kompetens: I takt med att teknologin utvecklas, ökar behovet av kunniga IT-proffs. Detta betyder goda jobbmöjligheter och säkerhet i karriären.

2. Hög potential för innovation: IT-branschen är grunden för innovation. Att arbeta inom IT ger möjligheter att vara en del av att skapa framtidens teknologier.

3. God löneutveckling: IT-branschen erbjuder ofta konkurrenskraftiga löner och förmåner, vilket reflekterar den höga efterfrågan på kvalificerade IT-specialister.

4. Flexibilitet i arbete: Många IT-jobb erbjuder flexibilitet i form av fjärrarbete, flexibla arbetstider och projektbaserade uppdrag.

5. Global karriär: IT är ett globalt språk. Kompetens inom IT öppnar dörrar över hela världen och ger möjlighet att arbeta i internationella sammanhang.

6. Ständig personlig utveckling: IT-branschen förändras konstant, vilket kräver att man fortsätter att lära sig och utvecklas för att hålla sig relevant på arbetsmarknaden.

7. Bidra till samhället: IT är centralt i lösningar som adresserar allt från vardagliga problem till globala utmaningar, vilket ger en känsla av att bidra till något större än sig själv.

Data/IT

Reskillprogram – Cybersecurity Analyst

Öppen för anmälan

Omfattning: 12 veckor

Studietakt: 100%

Studieort: Distans eller på plats i Kista

Kursstart: Kommer snart

Utbildningsarrangör: Cornerstone Group AB

Pris: ca 70 000 kr ex moms.

Till Intresseanmälanarrow_forward

Förkunskapskrav

Avslutad gymnasial utbildning
Har obehindrade kunskaper i svenska i både tal och skrift
Har ett genuint IT-intresse

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

· Strukturerad
· Problemlösare
· Noggrann

Målgrupp
Utbildningen vänder sig till personer som hamnat i omställning och/eller som har bakgrund inom IT och tidigare erfarenhet. IT-branschen är dynamisk, snabbt växande och ständigt föränderlig, med en stark inriktning på innovation, teknologisk utveckling och digital transformation. IT-branschen arbetar i små som stora team. Du ska därför vara bekväm att arbeta i team med gemensamma milestones.

Under uppstarten av programmet
I inledningen av programmet kommer du som deltagare träffa flera arbetsgivare som presenterar sin verksamhet och sina behov av rekrytering. Då målet är anställning vid utbildningens slut är det viktigt att alla deltagare på detta sätt får en etablerad kontakt med en eller flera arbetsgivare redan inför och under programmets gång, då det även kommer att bokas in anställningsintervjuer.

Omfattning
Under tre månader kommer du att studera med en studietakt om 100%, d.v.s. motsvarande en heltidsanställning. Undervisning sker på plats och/eller online, vilket skapar en flexibilitet under studietiden där bland annat intervjuer och samtal med arbetsgivare kan ske parallellt.

Innehåll

• Azure Technical Fundamentals (AZ-900)
• ITIL v4
• World Class Service and Support (laget före jaget…)
• Microsoft 365 (MS-900)
• Windows 10 (MD-100)
• Network Fundamentals
• Programming fundamentals (valfritt språk e.x Python, PowerShell….)
• Microsoft Security Operations Analyst (SC-200)
• CompTIA Security+
• Azure Infrastructure Administration (AZ-104)
• Introduktion till Linux
• Microsoft Certified: Security, Compliance, and Identity Fundamentals (SC-900)
• Certifieringar: SC 200, SC 900, CompTIA Security+
• ITSM-verktyg

Efter 12 veckor förväntas du kunna:
• Övervakning av larm, känsliga data och system
• Analys av larm och loggar för att identifiera problem/incidenter
• Incidenthantering
• Undersöka, svara och söka upp hot och svagheter genom Azure Sentinel, Azure Defender och Microsoft 365 Defender

Upplägg
Utbildningen sker på plats och/eller remote (distans), där föreläsningar varvas med eget arbete och labbar.

Plats
Borgarfjordsgatan 4, Kista / Remote (distans)

Intresseanmälan

*” anger obligatoriska fält

Skriv den ort Du är intresserad av. Vilka orter som utbildningarna erbjuds på framgår i respektive utbildning. De utbildningar som erbjuds på Distans behöver du inte skriva något.
Godkända filtyper: pdf, Max filstorlek: 1 MB.